Wie ben ik

Gwendolyn Winters - Zie het kindIk ben Gwendolyn Winters, trainer, zzp’er en transcultureel systeemtherapeut i.o.
Ik heb de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening gedaan en daarna 14 jaar gewerkt binnen de jeugdzorg. In die jaren heb ik mij gespecialiseerd in video interactie begeleiding, oplossingsgericht werken, gezinsbegeleiding en pedagogische begeleiding binnen het onderwijs.

Ik ben in staat om snel een analyse te maken van de versterkende en belemmerende factoren binnen het pedagogisch klimaat in een school. Hierbij ben ik overtuigd dat de sleutel naar succes een goede samenwerking is tussen leerkracht, ouder en leerling. Ik kijk wat ieders positieve bijdrage hierin is en kan zijn.
 Samen kijken naar wat al werkt en dit verder uitbouwen is waar ik voor sta. Gebruik maken van de vakkennis van de leerkracht, de ervaringskennis van de ouder(s) en de behoefte van elk kind om in een zo prettig mogelijke onderwijs- leeromgeving te leren zijn mijn succesfactoren.

Ik werk doelgericht en oplossingsgericht. Het daarnaast overbrengen van mijn vakkennis over de ontwikkeling van kinderen en samenwerken met ouders zodat ik uiteindelijk niet meer nodig ben is waar ik voor ga. Met een duidelijke focus op het resultaat vind ik dat ik alles moet doen wat in mijn macht en vakgebied ligt om de doelstellingen te halen.

De afgelopen drie jaar ben ik als zzp’er aan de slag gegaan en mij gaan specialiseren in transcultureel en systemisch werken. Ik vind het leuk om mijn expertise te delen door trainingen te geven aan professionals. Daarnaast studeer ik in december 2018 af voor de Post-Master opleiding transculturele systeemtherapie.

Menu