Presentaties aan het team over bepaald gedrag en basiscommunicatie

Binnen uw school zijn er vast ook leerlingen die zijn gediagnosticeerd met bepaalde gedragsproblemen en/of stoornissen. Hierbij kunt u denken aan ADHD, ADD, PDD-NOS etc.  Naast een gerichte aanpak op didactisch gebied vragen deze leerlingen om een specifieke benadering van de leerkrachten zodat zij optimaal kunnen profiteren van de onderwijszorg.

Ik wil graag mijn kennis en ervaringen over deze gedragsproblemen en stoornissen delen met uw team door het geven van workshops en/ of presentaties hierover. Hierbij richt ik mij op wat een leerling met een bepaalde diagnose nodig heeft van een leerkracht binnen de klas.

Een goede basiscommunicatie met leerlingen, ouders en collega’s onderling is essentieel in een school. Binnen het onderwijs is het nodig dat de leerlingen de leerkrachten volgen tijdens bijvoorbeeld de instructie lessen. Voor een goed pedagogisch klimaat binnen de klas is het echter ook nodig dat de leerkracht de initiatieven van leerlingen tot contact herkent en positief kan ontvangen om samen tot een goede interactie te komen. Dit zelfde geldt voor het contact tussen leerkrachten en ouders. Ik kan een presentatie geven aan het team geven door hen video beelden te laten zien van een goede basiscommunicatie en samen te analyseren wat hierin helpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.